Рекордно класиране на националите по плажен футбол

Корпорация „Развитие“ подкрепя отбора в периода 2016-2018 г.

В началото на 2016 г. Корпорация „Развитие“ стана генерален спонсор на националния отбор по плажен футбол. Това бе обявено на пресконференция на Комисия „Плажен футбол“ към БФС, от която стана ясно, че Корпорацията ще подкрепи представителния състав не само финансово, но и ще  осигури цялата необходима екипировка от Joma. Важната новина за българския плажен футбол бе съобщена от главния мениджър на националния отбор Чавдар Атанасов.

„Аз съм изключително доволен и щастлив, че Корпорацията стана генерален спонсор на националния отбор по плажен футбол и ще бъде партньор на БФС – заяви Александър Александров, главен мениджър на „Развитие“. – За първи път ще подпомагам мъжки национален отбор. За мен това е гордост и искам лично да благодаря на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, благодарение на когото този договор стана факт.  Всички ангажименти, които съм поел към националния отбор, ще бъдат изпълнени.“

Така бе сложено началото на плодотворно сътрудничество между Българския футболен съюз и Корпорация „Развитие“ за издигане равнището на плажния футбол у нас с акцент по-силно представяне на мъжкия национален отбор.

Усилията на БФС, на шефа на Комисията по плажен футбол Николай Чернев и на генералния спонсор на националния отбор „Развитие“ дадоха много сериозен резултат.

В отличното участие на националите в Евролигата по плажен футбол 2018 в португалския град Назаре българите стигнаха до три убедителни победи срещу Андора, Норвегия и Чехия, с което си осигуриха участие във финалната фаза в Сардиния, Италия, изпреварвайки отбори, които са много по-напред в световната ранглиста. Спечелената купа бе подарена на Борислав Михайлов от старши треньора на представителния отбор на България по плажен футбол Симеон Христов. За постигнатото играчите и треньорското ръководство бяха специално премирани.

В свое съобщение от Корпорацията обявиха, че приемат „постигнатите успехи като доказателство, че обединените усилия между бизнеса, БФС и държавата се отразяват благотворно на националните ни спортни каузи“. 

Във финалната фаза на Евролигата в Сардиния българският национален отбор завърши четвърти в Дивизия „Б“, след като отстъпи пред Казахстан с 3:4 в малкия финал.

Така представителният ни отбор по плажен футбол зае 15-о място в Евролигата за 2018 г. Класирането е най-добро в историята на този спорт у нас и е най-високо за 2018 година от всички национални отбори в различните разновидности на футбола, обединени от БФС.

„Плажният футбол е много вълнуващ и интересен спорт, който държи публиката в постоянно напрежение – коментира Александър Александров. – Играта е изпълнена с любопитни и атрактивни изпълнения. Удовлетворен съм, че подкрепата на Корпорация „Развитие“ за мъжкия национален отбор на България през годините 2016-2018 помогна  за най-силното му представяне и класиране в историята на този спорт у нас.“