Пътуването на младите волейболисти до Сибир

Българският отбор на летище София

През есента на 2017 г. Фондация „Играй с Развитие“ вече е учредена.  И много скоро се налага да бъде съфинансиран първият хубав проект –  пътуването на сборен отбор от млади български волейболисти за участие в турнир в далечен Сибир.

Турнирът е за Купата на губернатора на Ямала, играе се в Спортния Дворец на столицата Новой Уренгой. А  участието на младите български играчи превръща състезанието в международно за радост и удовлетворение на домакините.

„Поканата бе издействана от Владо Николов, който страшно много ми помогна по организацията на такова мащабно събитие като приключилата наскоро скаут лига – разказва Александър Александров, председател на Управителния съвет на Фондация „Играй с Развитие“. – Заслугата по уреждане на участието беше изцяло негова, той беше намерил и няколко спонсора. А те се оказаха необходими, защото билетите до Сибир бяха скъпи – до Ямала се лети с няколко прекачвания. И Фондацията се включи в първия си проект, като пое част от разходите по закупуване на самолетните билети на отбора. Освен това облякохме отбора с прекрасни екипи.“ И момчетата, селектирани от Николов, заминават за турнира. Планът на организаторите е клубове от цяла Русия да играят в надпреварата. Българският отбор е със статут на сборен състав, в който съвсем естествено влизат скаути от уникалния за Европа проект, осъществен от Корпорация „Развитие“.

Нашите момчета с бронзовите медали и купата

„Всичко беше много вдъхновяващо – продължава Александров. – Първо, защото някои от младите скаути получиха още една възможност за изява. Второ, защото отборът беше воден от авторитет като Владо Николов. И трето – защото момчетата играха много добре в Сибир и  достойно защитиха волейболната чест на България. Третото им място в крайното класиране бе хубава награда за труда им. И се оказа много добър старт на Фондация „Играй с Развитие“, за която пътуването на младите волейболисти до Новой Уренгой винаги ще си остане първият изпълнен проект.“