Отбори на МВР започват национален благотворителен турнир по мини футбол за Купата на “Развитие”

Корпорация „Развитие“ стана Генерален спонсор на Националния турнир по минифутбол за служители от системата на МВР.

 

В офиса на корпорацията бе подписано Споразумение за тристранно сътрудничество между главния мениджър на „Развитие“, Александър Александров, комисар Чавдар Атанасов, директор на „Спортна асоциация – МВР“ и Петър Дилчев, председател на Сдружение „Българска Асоциация Мини Футбол“.

В рамките на няколко месеца верига от регионални турнири в 16 областни градове в страната ще излъчи финалисти, които ще играят в навечерието на празника на МВР – на 3 и 4 юли на базата на БФС в „Бояна“, за Купата на „Развитие“.

По идея на корпорацията мащабното събитие ще има силна благотворителна насоченост за подпомагане децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Особен ангажимент към инициативата има политическото и професионално ръководство на вътрешното ни ведомство.

Освен дарението, което ще направи „Развитие“, корпорацията ще привлича и свои партньори за спонсори. По време на всички турнири в страната специални екипи от доброволци на „Развитие“ ще набират дарения и ще информират зрителите и любителите на мини футбола за инициативата.

 

След изиграването и на финалния турнир в София цялата събрана от доброволците и спонсорите сума ще бъде предоставена на фонда, създаден в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали служители.

Обсъжда се идеята подобни благотворителни турнири да станат традиционни и да се провеждат всяка година.