Мини футбол с кауза

Близо 1000 служители на МВР взеха участие в състезанията от Националния турнир по мини футбол за служители в системата на вътрешното министерство. Целта на турнира бе набиране на средства за Фонда за подпомагане на деца на загинали или пострадали полицаи и служители на МВР. Състезанието за благородната кауза се оказа най-голямото в историята не само заради броя на участниците, но и заради продължителността си. Благотворителната кампания продължи повече от месец.

Съорганизатор и генерален спонсор на мачовете с кауза беше „Развитие“ в партньорство със Спортната асоциация на МВР и Българската асоциация по мини футбол.

„Данните от Националния турнир са достатъчно показателни – 1000 състезатели от над 50 отбора, съставени от служители на МВР, мачове в 12 области на страната“ – сподели Александър Александров, главен мениджър на Корпорация „Развитие“. – Това всъщност беше проява, съизмерима с организираната от „Развитие“ Скаут лига по волейбол, в която през 2016 и 2017 година играха 1300 момчета и момичета. Сега за нас беше чест и привилегия да подкрепим точно такава кампания като Националния турнир по мини футбол, която имаше страхотна кауза – да събере средства във Фонда за подкрепа на децата на загинали или пострадали служители на МВР.“

Победителите в 12-те регионални турнира се събраха за финалите в столичната „Баухаус Арена“ в навечерието на Празника на МВР. Купата на „Развитие“ спечелиха футболистите на РПУ Кърджали, победили след изпълнение на дузпи колегите  си от ОДМВР Стара Загора.

Финалният турнир беше подкрепен от партньори и приятели на „Развитие“ – ЦКБ „Сила“ АД, „Енекод“ АД, застрахователен брокер „Мусала“, нотариус Весела Ивчева, сем. Александров .

Купите и медалите връчиха Александър Александров, Чавдар Атанасов, председател на Спортната асоциация на МВР,Георги Тодоров – изпълнителен директор на ЦКБ „Сила“ и Гошо Гинчев – съветник на спортния министър Красен Кралев.

Гошо Гинчев награждава отбора на РПУ Севлиево с купата за спортсменство, съветник на министъра на младежда и спорта – Красен Кралев, бивш футболист на Левски и Националния отбор.
Георги Тодоров, ЦКБ Сила

„Във всички турнири доброволци на „Развитие“ популяризираха каузата и по време на провеждане на мачовете около игрищата бяха поставени специални касички за дарения – добавя Александров. Общо беше събрана сумата от  21 161.07 лева, която беше внесена във Фонда за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители на МВР. Мисля, че това е най-голямата сума, събирана по време на провеждане на спортни мероприятия с кауза.“

Сред големите дарители от отборите са ОДМВР Пловдив, ОДМВР Кърджали, РСПБЗН Кърджали, РУ Момчилград, РУ Кърджали, Спортен клуб „Ахрид“ – МВР, Альоша Синапов от Асоциацията по

мини футбол в Кърджали, който е удвоил сумата, събрана в региона.

„Надявам се това уникално състезание, в което се включиха огромен брой състезатели, играли в името на доброто дело, да продължи и догодина – обобщи Александър Александров. – Вярвам, че каузата ще намери много нови последователи и чрез тях Националният турнир по мини футбол на служителите от системата на МВР ще стане традиционен. И ще се провежда в името на благородна кауза, както беше през 2019 година.“