Големият шлем на „Играй с Развитие“

През 2019 година Фондацията подкрепи 4 европейски първенства за подрастващи

В края на 2018 г. Българска федерация хандбал, Корпорация „Развитие” и Фондация „Играй с Развитие”  уточниха сериозна партньорска програма за 2019 г.  във връзка с организирането и провеждането на европейския шампионат по хандбал за девойки до 19 г. във Варна от 12 до 21 юли.

Едновременно с това се оформиха и партньорства на „Играй с Развитие“ с други три спортни федерации в колективните спортове. Те касаеха още три континентални шампионата за подрастващи през лятото на 2019 г., домакин на които отново е България. Така се оформи уникалният до този момент Голям шлем на „Играй с Развитие”. Защото под една или друга форма Фондацията подкрепи в рамките на една година четири европейски първенства – по  водна топка за юноши в Бургас, по хандбал и баскетбол за девойки, съответно във Варна и София. Четвъртото европейско първенство бе специално – по баскетбол на колички в София. Но за него – има отделен материал.

Българският национален отбор по хандбал  бе екипиран от „Играй с „Развитие“. Освен това бе осигурен престоят на двата национални отбора до 16 г. на базата „Аквалайф” в Кранево. Фондацията подкрепи подготовката на националните ни отбори за участието им в европейските първенства по баскетбол за девойки до 16 години в столицата и по водна топка за юноши до 15 години в Бургас.

„Събирането на толкова много европейски първенства в едно лято в България бе прекрасна възможност за Фондация „Играй с Развитие“ да разгърне дейността си – коментира Александър Александров, председател на УС. – Още повече, че те бяха все в спортове, които

Фондацията подкрепя – баскетбол, хандбал и водна топка. Имаме много талантливи млади спортисти. Въпросът е първо те да бъдат открити и селекционирани от специалистите, после да им бъдат създадени условия да развият таланта си и след това да бъдат съхранени за максимална реализация в спорта. Към всичко това са насочени и нашите усилия във Фондацията.“