Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/aa70.razvitie.bg/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1422
Фланелка на Стоичков изпрати децата на „Локомотив” (Сф) на турнир в Швеция - Александър Александров

Фланелка на Стоичков изпрати децата на „Локомотив” (Сф) на турнир в Швеция

Президентът на Локомотив Сф Иван Василев връчва фланелката на Александър Александров

Как се случи така, че ценна фланелка на Христо Стоичков изпрати детския отбор на „Локомотив” (София) на силен международен турнир в Швеция.

По традиция всяка година тим от школата на клуба от „Надежда” участва в надпреварата за „Готиа къп” в Гьотеборг. През пролетта на 2017 г. обаче ръководството на столичния „Локомотив” има трудности да отдели средства за престижното, но доста скъпо пътуване до Швеция. „Готиа къп” е със статут на неофициално клубно световно първенство за деца и е един от най-авторитетните турнири за подрастващи не само в Европа, но и в света.

Затова Иван Василев, президент на клуба, обявява на търг ценна фланелка. Това е екип от юбилейния мач „50 години номер 8” с подписи на звездните участници в грандиозното шоу, изпълнило до краен предел националния стадион „Васил Левски” по повод 50-годишния юбилей на Христо Стоичков.

Фланелката е подарена от Камата на Иван Василев, който освен президент на „Локомотив” (Сф) е и представител на испанската марка за спортни стоки JOMA у нас. Именно JOMA екипира всички участници в мача „50 години номер 8” и жестът на Стоичков е в знак на благодарност към свършеното от Василев по организацията на футболния празник.

Шефът на „Локомотив” в стремежа си да подсигури средства за пътуването на децата обявява ценния екип на търг в интернет. Очакванията са, че средствата от продажбата ще покрият самолетните билети на момчетата, набор 2005, както и другите необходими разходи по пътуването. И купувачът се оказва Александър Александров, главен мениджър на Корпорация „Развитие”.

С оферта от 15 000 лв. бизнесменът печели търга и децата на „Локомотив” (Сф) отпътуват за Швеция. Случаят е пример за добро взаимодействие на бизнеса и спорта в името на подрастващите, чийто голям привърженик и дарител е Александров.

“Печелил съм на търг няколко такива фланелки, включително на Бербатов, закупена за 8000 лв – споделя генералният мениджър на „Развитие”. – Добре би било и у нас големите корпорации да връщат част от своите печалби на обществото под формата на дарения, каквато е практиката на Запад. Стана така, че в „Локомотив” спонсорът изненадващо се оттегли. И от цялата ситуация губещи щяха да се окажат децата, които просто нямаше как да отидат на турнира в Швеция. Това накара Василев да предложи на търг изключително ценната фланелка. В началото на наддаването видях, че има няколко кандидати, но с доста скромни предложения. Затова обявих цена от 15 000 лева, която по-късно се оказа абсолютно достатъчна за пътуването на отбора до Гьотеборг.  На специална пресконференция получих уникалната фланелка. Това се оказаха едни от най-приятно похарчените от мен пари – децата успяха да заминат и да играят на „Готиа къп”…”