Европейското по хандбал и неговите доброволци

Фондация „Играй с Развитие” осигури екипировка на националите и настани младите играчи в Кранево.

В края на 2018 г. Българска федерация хандбал, Корпорация  „Развитие” и Фондация „Играй с Развитие” договориха мащабна партньорска програма за следващата 2019 г.

През 2018 година Корпорацията и Фондацията много сериозно подкрепиха хандбалния камп на младите надежди в Габрово. Тогава, по време на тренировъчния лагер и мачовете, бяха селекционирани млади таланти за националните отбори при 16-годишните момичета и момчета.

За 2019 година основното в съвместната дейност бе провеждането на европейския шампионат по хандбал във Варна. Черноморската ни столица прие 10 отбора за девойки до 19 годишна възраст. Победителят ще играе в европейското първенство през 2020 година, заедно с най-силните 16 отбора.

Българският национален отбор бе екипиран от „Играй с „Развитие” с  хандбални екипи “KEMPA“.  Младите ни състезателки получиха по три комплекта от елитната марка – официален, състезателен  и за свободното време. На отбора бяха предоставени общо 21 комплекта екипи за играчите и за треньорския състав.

Освен това Фондацията и Корпорация „Развитие” изцяло осигуриха престоя на 40 млади хандбалисти на базата „Аквалайф” в Кранево. Това на практика бяха двата национални отбора за 16-годишни момичета и момчета, избрани на кампа в Габрово предишната година. Момчетата използваха престоя си в Кранево за тренировки, а младите хандбалистки бяха доброволци на европейския шампионат.

„Доброволчеството не само в спорта е изключително възпитателно за младите хора – заяви Александър Александров, главен мениджър на Корпорация „Развитие” и председател на УС на Фондация „Играй с Развитие”. – Затова и му обръщаме толкова голямо внимание. Нашите момичета видяха какво е да играеш на голям шампионат и разбраха, че ако тренират упорито, и те евентуално ще могат да направят същото. Сигурен съм, че положителният ефект върху младите хора от подобни лагери и доброволчески акции, е изключително сериозен.”

Националният отбор момчета, селектиран на кампа в Габрово, беше на едноседмичен лагер в Кранево в началото на Октомври 2019 г. Те проведоха интензивни тренировки, като непосредствената им цел е участие и добро представяне на балканиадата по хандбал  в Гоце Делчев от 10 до13 октомври.

Но това е само началото… На този отбор предстои през лятото на 2020 г. да представя България в Европейското първенство по хандбал за момчета до 16 години в Бургас.