Под купола, заедно с Енчо Керязов!

Посещението на Енчо Керязов в „Развитие“ – отляво надясно Владислав Александров, Александър Александров, Енчо Керязов, Ивайло Калфин

Едно от големите предизвикателства пред всеки, който отделя време и средства за благотворителност, е да намери съмишленици. Макар дарителството да е индивидуален акт, при обединените усилия и действия на група хора или организации, ефектът винаги е много по-сериозен.

Затова когато се пресичат „пътищата“ на „Развитие“ и фондацията, носеща името на Енчо Керязов, то това е напълно естествен и логичен процес. Нито за миг главният мениджър на „Развитие“, Александров не се двоуми, получил покана да подкрепи мегапроекта на Керязов – „Нощ на звездите“. След 7 издания уникалното шоу вече е спечелило десетки хиляди зрители и последователи. Това обаче не означава, че организирането и финансирането му е лесна и безпроблемна задача.

Александров и Керязов се запознават чрез Светльо Желев, който от години помага на Енчо с логистика и контакти, затова виждайки мащабите на дарителската дейност на „Развитие“, предлага Корпорацията да се включи като спонсор и в шоуто на Керязов.

Всъщност „Нощ на звездите“ отбелязва края на годишния цикъл на дейността на фондация „Енчо Керязов“, същността на която е намирането и подпомагането на талантливи деца в областта на изкуството, науката, спорта. И когато дойде денят на „Нощта“ тези момичета и момчета получават своите награди на сцената, заедно с някои от най-великите световни артисти, акробати и шоумени. Това е един непрекъснат процес, който мотивира талантливите деца и техните наставници.

Плакатът за шоуто, разпространен с помощта на „Развитие“

Самият Енчо Керязов е сред големите вдъхновители на родните таланти. Достигнал до висините на световното цирково изкуство, един от най-уважаваните акробати и еквилибристи, покорявал зали и арени по целия свят, той използва своите контакти, познанства и приятелства, за да кани и води в България свои звездни колеги от сцената. Така всяка година „Нощ на звездите“ се превръща в грандиозен празник на съвършенството и виртуозността. И неслучайно това шоу без проблем успява да напълни 15-хилядната „Арена Армеец“.

Но кои са звездите на вечерта – великите артисти и акробати или малките музиканти, математици, спортисти. Въпросът е реторичен.

Бляскавият финал на шоуто в Арена „Армеец“

Две последователни години – 2018 и 2019, съответно за осмата и девета Нощ на звездите, „Развитие“ се включва сред спонсорите и съмишлениците на фондация „Енчо Керязов“.

Корпорацията дава пари, купува ВИП маси, а през втората година и наема билбордове в София и страната, на които фондацията на Енчо рекламира поредната „Нощ на звездите“.

Деца-спортисти и спортни ръководители на шоуто

Приоритет за Александров обаче са ВИП масите. Те са разположени до самата сцена и имат перфектния поглед към всичко случващо се там. А местата на тях са за млади спортисти, подкрепяни от „Развитие“. Волейболисти от скаут лигата – бъдещи юношески национали, плувци – Калоян, голямата надежда на българското плуване, Стилко от Сливен. Местата за възрастни са ограничени – партньори в благотворителността,  президенти на спортни федерации, наставници на децата спортисти. За родителите са осигурени  билети на най-хубавите места на трибуните.

Използвайки партньорството си с прекрасния спортен комплекс „Аквалайф“ в Кранево, „Развитие“ подарява на няколко от талантите на фондация „Енчо Керязов“ 7-дневни почивки за тях и семействата им.

Взаимното уважение между Керязов и Александров е очевидно. И двамата оценяват съпричастността на другия към каузите за подпомагане на талантливи български деца.

Енчо Керязов със служители на Корпорация „Развитие“

И неслучайно през 2018 година Енчо Керязов е поканен в централата на „Развитие“, където му е връчена Златната значка на Корпорацията. С нея през годините са удостоявани хора с големи заслуги в една или друга сфера. Обединяващото обаче е благородството и желанието да помагаш.