Детските футболни турнири в Трявна и Дряново

Награждаването на малките футболисти в Трявна

„Желая ви да се забавлявате с тази чудесна игра. Ние сме готови да направим много за вас. Благодаря на кмета на общината Дончо Захариев, че полага специални грижи за малките футболисти в района“. Така Александър Александров, главният мениджър на Корпорация „Развитие”, се обърна към младите футболисти по време на откриването на първия детски футболен турнир за Купата на Трявна. Александров бе патрон на състезанието, заедно с именитите играчи Бончо Генчев и Пламен Николов – участници на световното първенство в САЩ 1994.

Състезанието се оказа уникално, защото регламентът му позволяваше в един и същи отбор да играят редом момчета и момичета. Всички участващи смесени състави получиха по 3 топки и екипи JOMA.

По време на турнира стана известен и поредният дарителски жест на Александров – осигуряване участието на 4 деца от социално слабо семейство в Milan Junior Camp. Организираните тренировки под егидата на световно известния гранд се проведоха по-късно през същата  2017 година  в Дряново под ръководството на треньори от Академията на „Милан”.

Дряново пък прие най-големия коледен детски футболен турнир в страната, като мачовете се играха в залата, кръстена на името на града. В надпреварата участваха 16 отбора, разделени в 4 групи. Генерален спонсор на състезанието бе вагонен завод  “Интерком”АД Дряново. Състезанието бе открито от президента на ФК „Дряново“ Тодор Георгиев, Георги Трендафилов – председател на ОС на БФС – Габрово и от главния мениджър на Корпорация „Развитие“ Александър Александров – също спонсор на надпреварата. От името на „Развитие“ Велин Крачанов подари подари комплект екипировка JOMA на децата от Дряново.

Александров подарява екипи на деца-футболисти от Дряново

Много силно присъствие на турнира имаше и от страна на бивши и настоящи футболисти от региона, сред които  Станислав Генчев и звездата на ПФК „Верея“ Момчил Цветанов. До финала стигнаха отборите на „Добруджа“ (Добрич) и „Фортуна“ (Плевен), а крайният резултат бе 6:2 за добричлии.

Година по-рано „Локомотив 1927“ (Дряново)  организира коледен турнир за деца, събрал 12 тима и тогава сред спонсорите също беше Корпорация „Развитие“. По време на състезанието бе организирана и инициатива за събиране на средства за закупуване на бус за нуждите на клуба.

„Спомням си много добре как с Теди Джорджо започнахме за събираме средства за бус на „Локомотив 1927“ от Дряново – разказа Александров. – Теди Джорджо бе общински съветник и президент на футболния клуб. Беше поставил на стадиона една огромна касичка. „Ти пускай, пускай повече“ – обърна се Джорджо към мен в момента, когато правех своето дарение. „Нищо, че е голяма тази касичка – с общи усилия ще я напълним…“ Имам прекрасни спомени от турнирите в Трявна и в Дряново. Специалното там беше, че това бяха състезания за наистина много малки футболисти. А когато децата играят настроението и емоциите са неописуеми…“