Корпорация „Развитие“ дари 50 000 лв. за волейболната школа на Владо Николов

Владо Николов на гости в Корпорация „Развитие“

Бенефисът на Владо Николов е един от най-бляскавите досега в историята на българския спорт. Пред 10 000 запалянковци в „Арена Армеец“ капитанът на националния отбор по волейбол получи цялата любов на феновете, след като повече от две десетилетия им даряваше радост като играч.

Един от най-силните моменти на бенефиса бе когато Николов обяви, че дарява 50 000 лева от приходите на мача под наслов „Моята игра“ за лечение на деца. Парите постъпиха след няколко дни по сметката на детското онкохематологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги“.

Благородният жест на големия спортист трогна трибуните на „Арена Армеец“ и те му отвърнаха с мощни и нестихващи аплодисменти.

А Александър Александров, главният мениджър на Корпорация „Развитие“ написа  в профила си във фейсбук следното: „Браво, Владо и ти благодаря!  Ти, дарявайки 50 хиляди лева от твоите спечелени пари от бенефиса, ми подсказа какъв подарък да ти направя!  Аз реших да даря на волейболното училище, което носи твоето име, 50 хиляди лева! Твоят жест е трогателен, защото вместо да мислиш за себе си, за своя бизнес, който има ежедневни разходи и проблеми, ти даваш една значителна сума за болните деца!  Аз пък давам тази сума за децата от твоето училище,  да спортуват и не само да са здрави, но и да станат някой ден като теб – национални състезатели и лидери в този прекрасен спорт!“

Владо Николов благодари за дарението за неговата школа

Доста по-късно, вече без емоциите от дарителския жест,  Александров разказа подробности за показателната и поучителна случка: „Владо Николов е страхотен човек и спортист – истинска легенда на волейбола. А като генерален секретар на волейболната федерация помогна много по организацията на Скаут лигата. Това е най-грандиозния проект в моята лична дарителска и спонсорска програма, в която спортът за подрастващи заема основно място. Неслучайно учредихме и Фондацията „Играй с Развитие“, за да подпомагаме детско-юношеските отбори, школи, клубове и федерации във футбола, баскетбола, волейбола, хандбала и водната топка. Владо Николов направи уникален жест на бенефиса си, дарявайки 50 000 лева за лечението на болни деца в Пловдив. Затова  аз спонтанно реших да даря същата сума за неговата школа за млади волейболисти.

 Постъпката на Владо с това дарение беше трогателна, много искрена и е за пример….“