Важен кош и три купи за баскетболистите на „Левски”

Младежите на БК „Левски 2014“

„Никога не съм крил, че  съм левскар. Не е тайна и че имам слабост към баскетбола. И към Константин Папазов – Тити. И досега често играя баскетбол с приятели, както съм правил много години преди това“ – споделя Александър Александров.

През 2015 г. Корпорацията спонсорира младежкия отбор на БК „Левски 2014”, като поема финансовите разходи по участието на тима в група А1 на държавното първенство – втората по сила лига в България. Договорката е срокът на спонсорството да е до края на годината, но финансирането продължава и през 2016 г. Тимът с треньор Мануел Марков и помощник Димитър Ангелов се състезава с логото на „Развитие” на фланелките, а голяма част от младите баскетболисти с успех се изявяват и в мъжкия отбор на клуба в Професионалната баскетболна лига.

През сезона „сините” завършват първи в Западната „А” група с 6 победи и само една загуба. Във финалната шестица „Левски 2014” си осигурява титлата два кръга преди края, а след това печели и Купата на България за сезон 2015/2016.

„Най-хубавото беше, че младите играчи на „Левски 2014” спечелиха титлата в „А” група, както и Купата на България във втория ешелон – връща лентата на спомените Александров. – В мениджърския екип на отбора успешно се включи и Велин Крачанов, директор на направление „Спорт” в Корпорацията. Дубълът с титла и купа бе награда за усилията на играчите и треньорите, а и за подкрепата на „Развитие”, която за двата сезона възлезе на близо 100 хиляди лева.”

Шампионите

Подкрепата на Корпорацията продължава и през следващия сезон. „Сините” баскетболисти завършват втори в първенството и така за периода, в който „Развитие” спонсорира клуба общият брой на трофеите вече е три.

И още една купа

Днес и трите купи украсяват офиса на Александър Александров. „Двата сезона на сътрудничество с „Развитие” бяха чудесни за мен в личен и професионален план – заяви старши треньорът Мануел Марков. – Получихме пълна свобода и подкрепа, която се материализира в спечелените три купи. Те бяха награда за целия отбор за положения труд и за старанието.”

В Корпорация „Развитие” се получава писмо от Константин Папазов – Тити, тогава президент на БК „Левски 2014”: „Искам да изразя от мое име и от името на клуба нашата благодарност за финансовата и морална помощ, която Вие оказахте чистосърдечно на БК „Левски 2014”.

През сезон 2015/2016 обезпечихте участието на младежкия отбор в първенството и купата. Това беше в основата на огромния успех, който постигнахме със спечелването на двете купи. През сезон 2016/2017 когато всичко изглеждаше, че свършва, Вие и Вашата финансова помощ спаси отбора. Освен финансирането на младежкия отбор и заплатата на треньора Мануел Марков, Вие помогнахте да се стигне до намирането на спонсор за всички разходи и за мъжкия отбор, с което направихте съществуването му възможно през сезоните 2015/2016 и 2016/2017. Финансовата помощ в размер на около 100 хиляди лева се оказа жизненоважна за нашия клуб. Не по-малко значима беше и Вашата морална подкрепа във всеки един момент. Във Ваше лице и в лицето на Корпорация „Развитие” ние имахме за тези два сезона един истински приятел и спасител. Знам, че сърцето Ви е в „Левски” и особено с младежкия отбор, който дължи на Вас всичко. В бъдеще Вие ще останете част от нас, без това задължително да е свързано с финансова помощ. Ние много добре знаем колко много харесвате баскетбола и колко обичате нас и винаги, когато Ви е възможно, ни спасявате. СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!”