Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ikjbgpkp/aa70.razvitie.bg/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1422
"Развитие" сериозен партньор на БФХ за Европейското по хандбал за девойки - Александър Александров

Корпорация „Развитие“ КДА и фондация „Играй с Развитие“ ще имат сериозно участие в процеса по организиране и провеждане на Европейското първенство по хандбал за девойки до 19-годишна възраст, което ще се състои във Варна от 12 до 21 юли 2019 година.

След разговори между главния мениджър на „Развитие“, Александър Александров и ръководството на БФХ се сключи договор, по силата на който корпорацията и фондацията ще подкрепят голямата международна проява.

Цялостно ще бъде екипиран националният отбор с лидера в хандбалната екипировка “KEMPA“, като 21 състезатели и треньори ще получат по три комплекта – официален, за свободното време и тренировъчен.

Чрез договора се осигурява и присъствието по време на заключителния етап от първенството – между 15 и 21 юли, на двата национални отбора по хандбал – момчета и момичета до 16-годишна възраст. Припомняме, националите при момчетата бяха селектирани по време на тридневен камп и турнир на регионите, проведен в Габрово по-рано тази година с подкрепата на „Играй с Развитие“.

Целта на фондацията е подпомагане изключително на детско-юношеския спорт, а това включва и възпитаване у децата на любов и привързаност към спорта. С присъствието си на европейското във Варна като зрители и доброволци по организирането и провеждането му, националите – момичета и момчета, ще имат възможност да са в пряк контакт с изявени състезатели от елита на Стария континент.

„Развитие“ осигурява на групата от 41 състезатели и треньори престоя им в елитния спортен комплекс „Аквалайф“ в Кранево, където те ще бъдат настанени и включени в мероприятията, съпътстващи ежедневието на отборите от цял свят, които се подготвят там в този период.