Огромно дарение за библиотеката на Културен център “Люлин” и нова премиера на Автобиография

Внушително по обем и стойност дарение направи корпорация „Развитие“ за библиотеката на Културен център „Люлин“.

275 заглавия – художествена и философска литература ще са на разположение на посетителите на културния център.

Сред книгите са романите от 10-те издания на литературния конкурс „Развитие“, който се провежда от 1997 година. В дарението са включени и заглавия от личната библиотека на главния мениджър на корпорацията Александър Александров.

Специален жест бяха и подарените на КЦ „Люлин“ две знакови за книжния пазар и въобще за културата ни книги – „Приказка за България“ и уникалното фототипно издание на Четириевангелието на цар Иван Александър, чийто ръкопис се пази в Британския музей.

Личен подарък за директора на културния център Йорданка Костова бе една библиографска рядкост – екземпляр от първото издание на „Естествен роман“ на Георги Господинов с автограф на големия наш писател. С първия си роман Господинов печели конкурс „Развитие“ през 1999 година.

Всичко това се случи в присъствието на членовете на литературния клуб в Люлин по време на тяхната редовна седмична сбирка.

След дарението, пред местните писатели, поети и художници, както и пред състезатели от мъжкия волейболен клуб „Люлин“, чийто спонсор тази година е фондация „Играй с Развитие“, Александров представи своята „Автобиография на оптимизма“. Уникална книга, която адаптира – като съдържание и дизайн, тригодишното присъствие във Фейсбук на автора.

Това бе поредна премиера на автобиографията – след презентациите в Габрово, Сливен, Варна и столичния Книжен център „Гринуич“.